Tarieven

Zullen we eerst kennis maken?

U kunt vrijblijvend contact opnemen voor informatie over Mielen Advocatuur & Mediation. Voordat u een advocaat of mediator kiest wilt u immers zeker weten of deze deskundig is en of het ‘klikt’. Wilt u inzicht krijgen in uw zaak en kennismaken met het kantoor, dan kunt u een gratis kennismakingsgesprek van een halfuur aanvragen. Tijdens dit gesprek is er ruimte om met elkaar kennis te maken en uw zaak voor te leggen.

 

Vast uurtarief, zonder opslag voor kantoor- of bureaukosten

Na het gratis kennismakingsgesprek gaan we voor u aan de slag op basis van een vast uurtarief. Het tarief wordt met u besproken tijdens het kennismakingsgesprek. Door het ontbreken van een duur kantoorpand en het laag houden van de overige vaste kosten, wordt dit uurtarief niet verhoogd met zogenaamde opslag voor kantoor- of bureaukosten.

 

Voor dit uurtarief ontvangt u de diensten van een ervaren advocaat. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kan er in bijzondere gevallen worden afgeweken van het uurtarief. Het uurtarief is exclusief 21% omzetbelasting, belaste en onbelaste verschotten. Verschotten zijn de voor u gemaakte kosten, zoals kosten voor uittreksels, griffierechten en deurwaarderskosten. Deze kosten zullen afzonderlijk gespecificeerd aan u in rekening worden gebracht.

 

Transparantie

Maandelijks ontvangt u een gespecificeerde factuur met een overzicht van de werkzaamheden die zijn verricht. Zo houdt u controle over de kosten van uw zaak.

Bespaartip: Rechtsbijstandverzekering & fiscale aftrek

In een aantal gevallen vergoedt uw rechtsbijstandverzekering bijstand op het gebied van familie- en arbeidsrecht. Dit hangt af van uw rechtsbijstandverzekering en uw situatie. U heeft daarbij wettelijk altijd het recht uw eigen advocaat te kiezen. Verder bestaan er afhankelijk van uw situatie mogelijkheden tot fiscale aftrek van kosten voor bijvoorbeeld een alimentatieprocedure.