Alimentatiecheck

Teveel of te weinig alimentatie?

 

De Alimentatiecheck is bedoeld om vast te stellen of de afgesproken alimentatie nog in lijn is met de situatie ten tijde van de echtscheiding. Het is namelijk zeer waarschijnlijk dat één en ander veranderd is in uw situatie of die van uw ex-partner. Denk bijvoorbeeld aan gewijzigd inkomen, andere kosten van huur/hypotheek, een nieuwe relatie, kinderen, jaarlijkse indexatie, etc. Bovendien is er nieuwe regelgeving van kracht.

Kortom, de draagkracht of behoefte van u of uw ex-partner kan na een aantal jaren veranderd zijn. Zo ook die van uw eventuele kinderen in geval van kinderalimentatie.

Door middel van de Alimentatie-check kunt u zien of het mogelijk is uw alimentatie aan te passen aan de nieuwe situatie.

 

De Alimentatiecheck omvat:

  • Een inventarisatiegesprek: al uw financiële gegevens, actuele persoonlijke situatie, situatie van kinderen
  • Een draagkrachtberekening die de hoogte van de (nieuwe) alimentatie aangeeft
  • Een advies met betrekking tot het wel/niet indienen van een verzoek tot wijziging van de alimentatie en de daarbij te volgen stappen

De tijd heeft geleerd dat de Alimentatiecheck de moeite in tijd en geld vaak waard zijn, gezien de vaak lange duur van de alimentatieperiode. Neemt u contact op voor meer informatie.